limon

 

 

logo

Franckh-Kosmos Verlags- GmbH & Co.KG, Stuttgart
Официален представител за България
КСХ-Хаджидимитров ЕООД


ЛИМОНЕН ЧАСОВНИК.

 

 

С този експериментален комплект вашето дете има възможността с прости средства да произведе слаба батерия и да захрани с нея крарцов часовник. Прочитайки опътването и осъществявайки експеримента детето ви научава за електрохимичните процеси в една батерия. Визуализирайки един принцип на електрохимичен процес детето е способно да възриеме и да си обясни и други подобни процеси. Начинът да се приведат в прости модели сложните технически достижения е в основата на изучаване на света около нас и провокира мисленето към въпроси на които науката все още няма отговори. Може би някой ден нашите деца ще намерят нов източник на енергия провокирани от същите въпроси които са си задавали докато са играли с простия експеримент с лимонен сок.
   

Използвайки сока от един лимон като електролит създаваме условие мужду медните и цинкови пластини да протече химична реакция прикоято електрони от единие метал се насочват към другия. Полученото електричество ни е достатъчно да захраним включения в комплекта кварцов часовник. въпреки че този принцип е познат на повечето от нас, когато го осъществим в домашни условия работещия часовник предизвиква истинско възхищение и радост.

  box  

Кутията на комплекта е с размери 22x7x32 см. Във фабрично запечатана форма са подредени частите на конструктора както и две цветни илюстровани книжки с инструкций, на немски и български.

Можете да изтеглите книжката с инструкциите като кликнете върху снимката на опаковката.

Красива, луксозна кутия подходяща за подарък. Компплекта е подходящ за деца над 5 годишна възраст. Цена с включена доставка в рамките на страната е 32.90 лв.

Качествен немски продукт за българските деца!