КСХ Хаджидимитров ЕООД и Franckh-Kosmos Verlags-GmbH & Co. KG стартират проект по представяне на образователните комплекти на немската фирма Космос.
Поколения деца откриват с ентусиазъм науката, използвайки образователните комплекти на Космос. Ето защо Космос създава иновативни, качествени и безопасни експерименти. Ние сме убедени, че децата учат по-добре като активно опитват различните процеси и така натрупват опит и познание. Освен стандартните Физика и Техника, заинтересованите млади хора могат да експериментират с Колата с горивна клетка, която е един от бъдещите проекти и ще бъде представена през Октомври 2010.

Новата серия на Космос - КОСМОЛИНО е създадена под мотото „Четене – Игра – Експериментиране: обучение посредством всички сетива”. Веселата концепция и новият дизайн позволяват децата в предучилищна възраст да бъдат привлечени от природата и чрез прости експерименти да се запознаят със заобикалящата ги среда. Серията ще бъде представена в България през лятото.

Образователните комплекти, изцяло адаптирани на български език, са създадени не само за моментно удоволствие; те осигуряват постянно забавление и дават възможност на децата да учат чрез играта.